Laktató reggeli a nem édesszájúaknak.
Nálam a reggeli szinte mindig édes, Karácsonykor pedig nem is szoktam külön reggelit csinálni, hiszen ott a sok süti. Egy bögre forró kakaó, 1-2 isler, bejgli, harlekin és zserbó. Majd vissza az ágyba, és így kezdődik a Karácsony reggel.
Aki viszont sós ízekre vágyik, főleg a sok sütemény után, kipróbálhatja ezt az angolos, olaszos pirítóst. Gyorsan elkészül, így nem kell sok időt a konyhában tölteni, és jóllakatja az ember egy időre. 🙂 Én angol muffint sütöttem hozzá, de sima pirítós kenyérrel is finom.
Hozzávalók
∼4 főre∼
2 vékony szelet szalonna
1 doboz konzerv darabolt paradicsom
félcsokor petrezselyem
4 evőkanál zabpehely
só, bors, oregano
4 tojás
8 szelet kenyér
Elkészítés
A szalonnát, vagy bacont kockázd fel, majd süsd meg egy serpenyőben. Ha túl sok zsírt eresztene, a nagy részét kanalazd le róla. Öntsd hozzá a paradicsom konzervet, fűszerezd sóval, borssal és oreganoval. Néhány percig főzd kis lángon.Utána add hozzá a zabpelyhet is, valamint a felaprított petrezselymet. Néhány perc főzés után elzárhatod a serpenyő alatt a hőt. Takard le, pihentesd 5 percig.
Ezalatt gyöngyözésig melegíts vizet egy lábosban, és a tojásokból készíts buggyantott tojást.
Pirítsd meg a kenyereket, kanalazz rá a paradicsomból, majd a tetejét koronázd meg egy buggyantott tojással. Rózsaborssal megszórva tálald.