Fűszerezd meg barátaid életét kedvenc ízeikkel!

Mindig is szerettem saját készítésű ajándékokat adni, mert így mindenkit meg tudok lepni valamilyen teljesen személyre szabott ajándékkal. Amióta a legtöbb szabadidőmet a konyhában töltöm – na meg, mert a barkácsoláshoz, kézimunkához eléggé kétbalkezes vagyok –  a gasztroajándékok kerültek előtérbe. 
Mai ötletem a fűszeres só, amit azoknak készíthetsz, akik szeretnek a konyhában sürögni-forogni, és szeretik feldobni az ételeiket mindig valami újjal. 
Az elkészítés nagyon egyszerű, mert csak össze kell keverni az általad összeválogatott alapanyagokat, egy szép üvegbe tölteni, dekorálni/csomagolni, és be is kerülhet a Karácsonyfa alá. Érdemes 1-2 héttel Karácsony előtt elkészíteni, hogy az ízek kicsit összeérjenek, de ez akár váratlan vendégnek is jó ajándék ötlet, hiszen só és néhány fűszer mindenki konyhájában megtalálható. Ha meglepetés szerűen toppana hozzád be valaki, csak gyorsan keverd össze a sót néhány fűszerrel, és kész is az ajándék.

Én idén extravagáns sókat készítettem, de bátran variáld ízlésed szerint az alapanyagokat. A különböző sókat sem kell összekeverni készítheted egy féléből is.

Téli sókeverék
4 evőkanál nagyszerű tengeri só
4 evőkanál finom szemű tengeri só
2 evőkanál fekete sópehely
1 rúd fahéj összetörve
2 szem csillagánizs

Egészben sült pulykához, vagy vadhúsokhoz ajánlom.

Chilis sókeverék
4 evőkanál nagyszerű tengeri só
4 evőkanál nagyszerű himalája só
2 evőkanál finom tengeri só
1 evőkanál finom himalája só
1 teáskanál chilipehely
1 teáskanál rozmaring

Marha- és sertéshúsokhoz, tésztákhoz ajánlom.

TIPP
Csomagolj a só mellé kézzel írt, saját receptet is.