Kezd a karácsony reggelt egy nem mindennapi reggelivel.

Nem rajongok azokért az ételekért, amik úgy kezdődnek, hogy kenyeret locsoljunk le meleg, valamilyen ízes tejjel. Ilyen például a mákos guba, amivel ki lehet kergetni a világból. Nemrég erről beszélgettünk Romics Beával, a Szotyi Creations szerzőjével. Bea szerint ez csak azért van, mert még nem kóstoltam finomat – és lehet, hogy igaza van. 
Ráadásul ezt követően nem sokkal mutatott is egy saját készítésű kalácspudingot Insta oldalán, így úgy gondoltam, ha én csinálok magamnak kalácspudingot, hátha megszeretem. Sütöttem hát egy kalácsot, összeszedtem pár olyan hozzávalót, amit szeretek, egy kis likőrrel ünnepivé tettem. Ráérős, ünnepi reggeli lett belőle. A kalács egy részét a kóstolás után gyorsan le is fagyasztottam, hogy az ünnepek alatt is el tudjam ezt készíteni. 

Hozzávalók
∼2 főre∼

2 szelet kalács
1 tojás
0,5 dl tejszín
0,4 cl likőr (lehet Baileys, tojáslikőr, mandula likőr, kávé likőr)
1 marék aszalt gyümölcs
1 marék szeletelt mandula
porcukor

Elkészítés
A kalácsokat egy serpenyőben pirítsd kicsit meg. 
A tejszínt, a likőrrel és a tojással keverd össze. 
A megpirított kalácsokat forgasd meg a likőrös keverékben, majd sorakoztasd hőálló tálba. Ha marad likőrös krém, öntsd rá. Szórd meg az aszalt gyümölccsel, mandulával és porcukorral. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt süsd készre.