Desszert maradékmentéssel.
Te mit teszel, ha van egy csomó maradék a hűtőben, amik önmagukban igazából semmire sem elegendők? Nálam ilyenkor beindul a boszorkánykonyha és jöhetnek a cseppet sem boszorkányos ötletek ezek felhasználására.
Ma kiürítettem az összes kis dobozkát az elmúlt napokban összegyűlt maradékoktól.
Volt a hűtőben:
-ricotta-mascarpone krém (1:1 arányban) a hétvégi Pizzaműhely workshopról (ezt fehér alapnak használtuk)
-lemond curd, ami sütibe került, de sok lett
-mascapronés sós karamell krém (1:1 arányban), ami szintén egy sütihez készült
Ezekből kétféle pohárkrémet „katyvasztottam” 5 perc alatt.
Ricotta krém 1.
A Pizzaműhelyről maradt ricotta krém nagyobb részét (kb. 5 púpozott evőkanál) összekevertem a maradék lemon curddel (ez is kb. 5 púpozott evőkanálnyi volt).
Babapiskótát összetörtem és pohárba rétegeztem a krémmel.
Ricotta krém 2.
A maradék mascarponés sós karamell krémet (kb. 2 púpozott evőkanál) összekevertem 2 púpozott evőkanál ricotta krémmel.
Ezt a felturbózott karamell krémet is tört babapiskótával rétegeztem annyi különbséggel, hogy a piskótát itt meglocsoltam vanília aromával.