Egyszerű, finom ebéd.

Néha nem is értem magam, miért nem szoktam változatosabban készíteni a karajt. Miért elsőként a csirke jut eszembe, ha gyorsan szeretnék ebédet készíteni, holott minden más húst jobban szeretek. Valamiért szegény sertés és marha háttérbe szorul, pedig egyiket sem nehezebb, vagy hosszabb elkészíteni. 
Leolvasztás előtt áll a mélyhűtő, ezért most szépen ki kell üríteni. Így került a minap kezembe egy darabka karaj, meg egy kis maradék zöldborsó. Így jöttem rá, hogy mennyivel finomabb egy tejszínes fogás sertéshúsból, mint csirkéből. Biztos, hogy máskor is így fogom készíteni.

Hozzávalók
∼2 főre∼

350 g karaj
2 szelet szalonna
1 fej lilahagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
3-4 marék zöldborsó

színes bors
majoranna

Elkészítés
A húst mosd meg, töröld szárazra. Tisztítsd meg a zsírtól és inaktól, ha szüskéges, kockázd fel. 
A szalonnát is kockázd fel, a kétféle hagymát aprítsd. 
Egy serpenyőt hevíts fel, kezd el pirítani rajta a szalonnát. Ha üveges, dobd hozzá a lilahagymát, amint kezd színt kapni, mehet bele a fokhagyma is. Pirítsd őket pár percig, majd add hozzá a húst. Pirítsd fehéredésig. Ekkor sóval, színes borssal és 1 teáskanál majorannával fűszerezd. Önts hozzá kevés vizet, kis lángon letakarva főzd puhára a húst (30-35 perc). Öntsd hozzá a tejszínt, tedd bele a borsót, és főzd 4-5 perc alatt készre. 
Főtt rizzsel tálald.