Szín a szürkeségben.
A sütőtökkrém leves annyi változatban készíthető, hogy minden héten feltölthetnék egy receptet. Például a narancs, a grépfriut, a fahéj, a szerecsendió, a kókusz mind mennek hozzá. Mint ahogy a kardamom is, ami a legújabb kattanásom, ahogy azt a múlt héten írtam. Így hétvégén ezzel készítettem el a sütőtököt. Talán ez feldobja a napom, ha már szakad az eső.
Hozzávalók
∼4 főre∼
1 kisebb sütőtök
1 narancs leve
1 liter zöldség alaplé
2 dl tejszín
fél teáskanál kardamom
só
bors
Elkészítés
A sütőtököt darabolt fel, kapard ki a magjait és süsd puhára 200 fokos sütőben. A húst kanalazd egy tálba, botmixerrel pürésítsd. A tejszín kivételével tegyél minden hozzávalót egy lábosba és forrald össze. Ekkor mehet bele a tejszín is. Rottyants a levesen egyet.
Tökmagolajjal meglocsolva tálald.