A spanyol fánk őszi változata.
A churros persze önmagában is finom, de elkészíthetjük az őszi változatát egy kis sütőtökpüré hozzáadásával. És ha már a churros is extra, miért ne legyen hozzá a csoki is különlegesebb? Rummal és egy csipet sóval bolondítottam meg.
Hozzávalók a churroshoz
125 ml víz
60 g vaj
1/4 teáskanál só
90 g liszt
1 db tojás
2 evőkanál sütőtök püré
olaj a sütéshez
pumpkin spice fűszerkeverékkel ízesített cukor
Elkészítés
A churroshoz tedd egy lábosba a vizet, a vajat és a sót, majd forrald fel. Húzd le a tűzről, add hozzá a lisztet úgy, hogy közben egy fakanállal folyamatosan kevergeted. Amikor a massza már elválik az edény falától, hagyd egy kicsit hűlni. Ha már nem forró, add hozzá a tojást, jól dolgozd el, majd keverd bele a sütőtököt is. Töltsd habzsákba, forró olajba nyomj belőle kis csíkokat. Süsd aranybarnára őket. Forrón forgasd meg a fűszeres cukorban.
Hozzávalók a mártogatóshoz
100 g jó minőségű étcsokoládé
4 cl rum
egy-két csipet só
Elkészítés
A mártogatóshoz a csokit és a rumot vízgőz felett olvaszd fel, majd keverd bele a sót. A churros mellé kínáld.