Klasszikus koktél egy csipet fűszerrel.
Múlt héten a Mayer szörp meglepett két újdonságával, a fahéjas szilva és a chilis málna szörpjeikkel. Mivel a hűvösebb őszi idő is beköszöntött, a szörpök – természetesen első hagyományos kóstolást követően – azért kiáltottak, hogy valamilyen forró italba kerüljenek. Már csak azért is, mert maga a fahéj és a chili is melengető, nem lehet nem kipróbálni őket téli italként.
A Hot Toddy az angolok whiskey alapú téli itala, forralt bor helyett az utcákon ezt kínálják, ha beköszönt a hűvösebb idő. Én ezt turbóztam most fel a fahéjas szilva szörppel. Mennyei! Kóstoljátok meg.
Hozzávalók
∼1 pohárhoz∼
2 cl whiskey
2 cl Mayer fahéjas szilva szörp
1 kisebb rúd fahéj
1 csillagánizs
2 szem szegfűszeg
2 dl forró víz
Elkészítés
A hozzávalókat – a víz kivételével – a fent felsoroltak sorrendjében tedd egy hőálló pohárba, majd forrázd le. Keverd össze, picit hagyd állni, de még forrón, óvatosan fogyaszd el.
Köszönet a szörpökért a Mayer szörpnek! További infóért róluk, katt ide.