A híres bélszín sajtos verziója.
Tésztabundában, sokával és gombával nem csak a bélszínt lehet sütni. A camembert sajtnak is ugyan olyan jól áll ez a „körítés”. Én camembert sajtot többféle képpen és szokszor szoktam sütni: borral meglocsolva, fűszerekkel, vagy panírozva, mert szeretem, ahogy a krémes belseje a hőtől megolvad és még lágyabb lesz. Isteni, ahogy bele lehet tunkolni a bruchettát, vagy sült édesburgonyát, sült céklát. A leveles tésztától csak komplettebb lesz a fogás, de krémesség és tunkolás itt sem marad el.
Hozzávalók
∼2 főre∼
250 g gomba
100 g feketeerdő sonka
2 kerek camembert sajt
1 csomag kész leveles tészta
só
bors
kakukkfű
tojás a kenéshez
Elkészítés
A gombát pucold meg, és aprítóban dolgozd pépesre. Forró, száraz serpenyőben kezd pirítani. Sózd, borsozd, ízesítsd kakukkfűvel, majd pirítsd tovább addig, amíg a gomba leve teljesen el nem fő. Hagyd hűlni.
A leveles tésztát tekerd ki, vágd félbe, mindkét részére helyezz néhány sonkaszeletet. Kend meg a gombakrémmel, majd fektesd rá a sajtot. Csomagold be a tésztával, tedd hőálló edénybe. Kend le felvert tojással, süsd 180 fokos sütőben, 10-15 percig.
Sült zöldségekkel tálald.