Fűszeres, pikáns paradicsomos tészta.

A pikáns, paradicsom szószos penne az egyik legnépszerűbb olasz tésztaétel. Csak néhény egyszerű hozzávaló: paradicsom, fokhagyma, chili és bazsalikom és az egyik legfinomabb szószt főzhetjük belőle. Nem csoda, hogy ez a tészta volt a híres, olasz filmrendező, Federico Fellini egyik kedvence volt.

Hozzávalók
∼2 főre∼

170 g durum tésztaliszt
2 M-es méretű tojás
1 gerezd fokhagyma
1 darabolt paradicsom konzerv
2-3 csipet chili pehely
fél csokor bazsalikom

Elkészítés
A lisztet borítsd ki egy deszkára, csinálj a közepébe egy nagy lyukat. Üsd bele a tojásokat, és egy villával dolgozd el őket. Lassan kezd el a tojásokhoz keverni a lisztet, majd ha összeálltak a hozzávalók gyúrj  egy homogén, rugalmas tésztát. A tésztát oszd négy részre, azokat a darabokat, amiket épp nem használsz, tekerd be folpakkba, nehogy kiszáradjanak. A tésztát nyújtsd ki közpesen vékonyra, majd vágd fel kb. 4×4 centis négyzetekre. 

Az egyik saroktól kezdve tekerd a mutatóujjad köré, majd húzd le. Formázd így az össze tésztát, majd sós, lobogó vízben pár perc alatt főzd ki.
Egy serpenyőben hevíts olajat. A fokhagymát pucold meg, szeleted fel, majd futtasd meg az olajban. Add hozzá a konzerv paradicsomot és a fűszerkeverkét. Kis lángon 8-10perc alatt főzs össze. A bazsalikomot aprítsd fel, keverd a szószba, mjd forgasd bele a kifőtt tésztát is. Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá néhány evőkanál főzővizet.