Tartalmas leves őszre.

Nálam ugyan nem időjárás függő, hogy készítsek egy nagy fazék levest, mégis az őszi idővel szinte semmi másra nem vágyom, csak a jó tartalmas levesekre. Két hete Anyukám szülinapi ebédjére főztem tárkonyos csirkeragu levest, ami olyan gyorsan fogyott el, mintha nem is lett volna.
Hétvégén megint együtt volt a család, leves nélkül pedig nincs ebéd, ezért egy hasonló tartamas leves főztem. Csak azért maradt egy tényérral a végén, mert tanulva a korábbiakból, most nagyobb adagot csináltam. 

Hozzávalók
∼6-8 főre∼

1 vöröshagyma
1/2 csirkemell
150 g csirkemáj
3 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
150 g gomba
3-3,5 l víz
2 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
só, bors, olaj

Elkészítés
A hagymát pucold meg és aprítsd fel. A csirkemellet és a májat – ha szükséges – tisztítsd meg és vágd kis kockákra. A répákat pucolás után szintén kockázd fel. 
Egy nagy lábosban hevíts kevés olajat, és pirítsd meg rajta a hagymát. Ezután add hozzá a hús és pirítsd addig, amíg minden oldala ki nem fehéredik. Tedd bele a májat, forgasd át, sózd, borsozd. Mehet hozzá a sárga- és fehérrépa. Önts fel vízzel úgy, hogy jól ellepje. Félig lefedve főzd 30 perig.
Közben a gombákat tiszítsd meg és vágd vékony szeletekre. Add majdnem kész leveshez és főzd további 10 percet. Öntsd bele a tejszínt, forrald fel. Közben aprítsd fel a petrezselymet és a végén azt is add a leveshez. 
Citrommal kínáld.