Egyszerű egytálétel.
Mivel már két hete jól megfáztam és még midnig nem sikerült teljesen kikeverednem a náthából, minden módom tömöm magamba a gyömbért. Mivel az ázsiai konyha előszeretettel használja, ezek az ételek éleveznek most előnyt nálam is. Remélem, beválik és végre letudhatom az idei őszi orrfújos, köhögős időszakot. 🙂
Hozzávalók
∼2 főre∼
1 csirkemell
150 g ázsiai zöldségkeverék
2 evőkanál bambuszrügy
4 evőkanál szójaszósz
1 lime leve
2 evőkanál méz
1 nagyujjnyi friss gyömbér
szezámolaj
Elkészítés
A szójaszószt keverd össze a lime levével, a mézzel, majd reszeld bele a gyömbért.
A csirkét tisztítsd meg és kockázd fel.
Egy (wok)serpenyőben hevíts szezámolajat, pirítsd meg rajta a csirkét. Add hozzá a zöldségeket és a bambuszrügyet, pirítsd őket tovább. Önts rá a szójaszószos keveréket, jól forgasd össze.
Főtt rizzsel, vagy rizstésztával tálald.