Gyors és finom szendvicskrém.
Egyik őszi kedvencem a sütőtök. Szinte mindenhez felhasználom, amihez csak lehet. Lehet az őszi ital, sütemény, vagy tészta, biztos, hogy kitalálom a sütőtökös verzióját is.
Uzsonnára, vacsorára pedig szuper krémeket készítek belőle, amivel akár vendégeket is várhatunk, ha tortilla chipsszel kínáljuk.
Hozzávalók
500 g sült sütőtök
100 g krémes kecskesajt
1/2 teáskanál száríott rozmaring
1/4 teáskanál koriander mag
1/4 teáskanál mustármag
só
Elkészítés
A tököt kanalazd ki a héjából egy tálba. Villával pépesítsd, majd keverd vele a kecskesajtot.
A fűszereket – a só kivételével – tedd egy mozsárba és törd porrá. Add a tökhöz, sózd, keverd össze.
A legjobb pirítóssal tálalni.