Fűszeres sült csirke zöldségekkel.

Ősszel szeretek csirkét sütni mégpedig zacskóban. Ez valahogy nálam a begubozós vasárnaopkat és a hűvösebb, már gyertyás estéket idézi. Azt, hogy épp, hogy készítem el, a hangulatom és az otthon lévő hozzávalók határozzák meg, mert mindig variálom a fűszereket és zöldségeket, gyümölcsöket. Most a Provence-i fűszerkeverékemet vettem elő, hagymát, répát és almát pucoltam hozzá. A köret tepsis sült krumpli szokott lenni, de elfelejtettem, hogy nincs itthon, így gránátalmás rizst készítettem hozzá. 

Hozzávalók
∼2 főre∼

2 csirkecomb
2 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 alma
2 teáskanál Provence-i fűszerkeverék

olívaolaj

Elkészítés
A zöldségeket és gyümölcsöket pucold meg, tetszés szerint darabold fel. 
A csirkecombokat dörzsöld be sóval, majd a fűszerkeverékkel. Helyezz mindent a sütőzacskóba, locsold meg olívaolajjal, zárd le. Egy kés hegyével nyiss pár lyukat a sütőzacskón, hogy a gőz távozni tudjon. Tedd 160 fokos sütőbe 30-40 percre. Ezután óvatosan nyisd ki a zacskót, körben vágd le, így tedd vissza a combokat a sütőbe, amíg a tetejük meg nem pirul.