Tészta és a tengeri herkentyűk: legjobb párosítás.

Mindent szeretek, ami a tengerből jön, de a szívem csücske mégis a kagyló és a rák. Főleg, ha ötvözni lehet őket egy ételben. Ezért tésztával nagyon szokszor szoktam készíteni. 
Persze itthon nem mindig olyan egyszerű friss, jó minőségű tengeri herkentyűket találni, de az utóbbi hónapokban felfedeztem két új terméket, – vagy csak nekem új – amikből el tudom készíteni a kedvenc fogásom. A Lidl-ben kapható fagyasztott királyrák farok, ami kiengedést követően olyan, mint a friss, és rendszeresen lehet friss kagylót is kapni néhány napig, akció keretében (nem reklám, pusztán saját jó tapasztalat). Ezeket az alkalmakat kihasználom, hogy élvezzem a tengeri ízeket. Jöhet paella, vagy pizzafeltét is lehet belőlük, de a legfinomabb, ha tésztával készülnek el. 

Hozzávalók
∼4 főre∼

400 g durum tésztaliszt
4 db L méretű tojás
500 g feketekagyló
250 g királygarnéla farok
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 dl fehérbor
aprított petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés
A lisztet borítsd deszkára, csinálj a közepébe egy nagy lyukat. Üsd bele a tojásokat, és egy villával dolgozd el őket. Lassan kezd el a tojásokhoz keverni a lisztet, majd ha összeálltak a hozzávalók gyúrj  egy homogén, rugalmas tésztát. A tésztát oszd négy részre, azokat a darabokat, amiket épp nem használsz, tekerd be folpakkba, nehogy kiszáradjanak.
Géppel, vagy kézzel nyútsd közepes vastagságúra, majd vágd fel bő ujjnyi széles csíkokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, aprítsd fel. Egy mély serpenyőben, vagy lábosban

hevíts olajat  dobd rá a hagymákat, párold néhány percig.
Közben válogasd át a kagylókat. Azokat, amenlyek nyitva vannak, dobd ki. A zártakat folyóvíz alatt mosd át, majd add a hagymához. Öntsd fel a fehérborral, fedd le a lábost és főzd 12-15 percig. Ezalatt a kagylók kinyílnak. Add hozzá a királyrák farkakat, szórd meg a fűszerkeverékkel és addig főzd, míg a rákok rózsaszínűek nem lesznek.
A tésztát sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt főzd meg, add a kagylós, rákos szószhoz. 
Aprított petrezselyemmel megszórva tálald.