Görögdinnyés frissítő.

A görögdinnyét nem csak magában enni jó, italok és levesek alapja is lehet. Ráadásul a legnagyobb meló vele a magozás, mert főzés nélkül egy mixer segítségével elkészíthetjük vele az ételeket. A hagyományos gazpachot már éve óta pohárban szoktam szervírozni, így ezt a változatot is kis kávéscsészékbe öntöttem, ezért sokkal inkább való délutáni, esti beszélgetésekhez, mint egy frissítő koktél, mint ebédindító leves.

Hozzávalók
∼2 főre∼

500g görögdinnye
4 szem koktélparadicsom
1 szelet kovászos kenyér belseje
olívaolaj
só, bors
2 szelet kéksajt

Elkészítés
A dinnye és a paradicsom héját és magjait távolítsd el, majd darabolva tedd egy tálba. Add hozzá a kenyérbelet, 2-3 evőkanál olívaolajat, botmixerrel turmixold össze. Sóval és borssal ízesítsd. Pár órára tedd a hűtőbe, hogy kellemes hideg legyen.
Öntsd poharakba, egy-egy szelet kéksajttal kínáld.