Görögdinnyés frissítő.
A görögdinnyét nem csak magában enni jó, italok és levesek alapja is lehet. Ráadásul a legnagyobb meló vele a magozás, mert főzés nélkül egy mixer segítségével elkészíthetjük vele az ételeket. A hagyományos gazpachot már éve óta pohárban szoktam szervírozni, így ezt a változatot is kis kávéscsészékbe öntöttem, ezért sokkal inkább való délutáni, esti beszélgetésekhez, mint egy frissítő koktél, mint ebédindító leves.
Hozzávalók
∼2 főre∼
500g görögdinnye
2 db paradicsom
negyed uborka
1 szelet kovászos kenyér belseje
olívaolaj
só
balzsamecet
2 szelet kéksajt
Elkészítés
A dinnyét vágd ki a héjából, magjait távolítsd el. Darabolva tedd egy tálba. Add hozzá a negyedelt paradicsomot, nagyobb darabokra vágott uborkát és a kenyérbelet. 2-3 evőkanál olívaolajjal botmixer segítségével turmixold össze. Sóval és balzsamecettel ízesítsd. Pár órára tedd a hűtőbe, hogy kellemes hideg legyen.
Öntsd poharakba, egy-egy szelet kéksajttal kínáld.