Jöhet egy félig meleg saláta vacsorára?
Ne tévesszen meg senkit az esős idő, lesz itt még indián nyár, és görögdinnyét is lehet kapni. Így a nyári ízeket is élvezhetjük még egy kicst, így szeptember elején.
Általában megfeledkezek róla, de gyümölcsöket is nagyon jó grillezni. A sárga-, vagy őszibarack és a görögdinnye is finom, ha egy kis hőt kap, hiszen kicsit karamellizálódik a gyümölcsben lévő cukor. A grillezett gyümölccsel pedig feldobhatunk a sajttortát, ricotta krémet, vagy készíthetünk vele egy salátát.
Hozzávalók
∼2 főre∼
2 szelet görögdinnye
100 g vegyes zöldsaláta
100 g brie sajt
2 evőkanál méz
olívaolaj
Elkészítés
A dinnyét vágd cikkekre, majd egy forró grillserpenyőben/elektromos grillen/faszénen grillezd meg. Közben csurgass rá 1 evőkanál mézet.
A salátát tedd egy tálba, add hozzá a feldarabolt sajtot, locsold meg olívaolajjal és keverd össze.
Helyezd el a salátán a grillezett dinnyét, csurgasd rá a másik kanál mézet.