Elkészítheted köretnek, vagy akár vacsorára.
Nyáron van, hogy nem vágyom másra, csak egy jó salátára. Sokszor gondolok vissza a tavalyi ciprusi nyaralásra, ahol minden fogás mellé – teljesen függetlenül attól, hogy mit rendelt az ember – hoztak egy kis adag salátát is. Egyszerű hozzávalók: paprika, paradicsom, uborka, fejessaláta egy kis citrommal, olívaolajjal, és mégis feldobta az étkezést. De nem csak Cipruson, hanem Olaszországban is sok zöldséget esznek. A legtöbb olasz étteremben is kap a vendég egy tál vegyes salátát a fogások mellé, legyen az pizza, tészta, vagy húsétel.
Az itthon talált hozzávalókból, összedobtam egy Ciprus ihlette vegyes salátát ötvözve a görög saláta egyes elemeivel. Nem csak köretnek fogyasztható, önállóan is finom vacsorára.
Hozzávalók
∼4 főre∼
1 kígyóuborka
4 paradicsom
2 TV paprika
negyed fejessaláta
1 lilahagyma
4-5 evőkanál olajbogyó
kevés fetasajt
citromlé, olívaolaj
Elkészítés
A zöldségeket mosd meg, pucold meg és darabolt fel. Én különböző méretre és formára vágom őket.
tedd egy tálba add hozzá az olajbogyókat. Locsold meg citromlével, majd olavíolajjal, végül morzsold rá a fetát.