Készíts szendvicskrémet otthon!

Egy időben (mondjuk jó 10 éve) teljesen rá voltam kattanva a konzerv melegszendvicskrémekre. Persze már akkor is feljavítottam ezzel-azzal. Emlékszem, hogy gombás és mexikói ízesítésű mindig volt otthon a spejzban, amit elő lehetett kapni, ha gyors vacsi kellett. Egy kis újhagyma, friss petrezselyem, olaj-, vagy kapribogyó a tetejére pedig természetesen sajt, és máris kész volt a szuper melegszendvics. 
Persze akár az alapot is el lehet otthon készíteni, ráadásul elég egyszerűen. Az íze pedig közelébe sem ér a konzerv változatnak. 
Hűtőben egy-két napig eláll, de úgysem fogod sokáig tárolni, olyan hamar elfogy. 🙂

Hozzávalók

300 g csiperke gomba
fél fej vöröshagyma
1-2 evőkanál liszt
fél tesaknál kakukkfű
fél teáskanál majoranna
1 teáskanál pirospaprika
2 evőkanál tejföl

bors

Elkészítés
A gombát tisztítsd meg egy kefével. A hagymát pucold meg és vágd néhány nagyobb darabra. Tedd a gombával együtt egy késes robotgépbe, pépesítsd. 
A gombakrémet öntsd egy szráaz, forró serpenyőbe, és kezd el pirítani. Ahogy levet enged, hagyd, hogy elfője. Ekkor sózd és borsozd. Ettől a gomba újabb levet ereszet, ezt is főzd el. 
Szórd meg a gombát 1-2 evőkanál liszttel, hogy a legapróbb folyadékot is felszívja, majd fűszerezd a kakukkfűvel, majorannával és pirospaprikával. Végül keverd bele a tejfölt. 

Kétféle módon is felhasználhatod:
-piríts kenyeret, kend rá a még meleg gombakrémet, majd szórd meg reszelt sajttal
-hagyd a krémet kihűlni, kenj meg vele kenyérszeleteket, szórd meg reszelt sajttal és süsd meg