Reggeli olasz módra.
A reggeli nekem legtöbbször édes, de ha mégis sósra esik a választásom, az egyik kedvencem a bruschetta. A klasszikus verzió, ha a kenyérre olívaolajjal, balzsamecettel és kevés sóval elkevert paradicsomot halmozunk. Nekem azonban van egy felturbózott verzióm, ami édes-savanyú sült paprikával és kecskesajttal készül.
A Káli-medencét nem véletlenül tartják a magyar Toszkánának. És az sem csoda, hogy itt mindig még nagyobb késztetést érzek arra, hogy olasz ételeket készítsek. Ezért ezzel indítottam a napot.
Hozzávalók
∼2 főre∼
6 szelet ciabatta
Elkészítés
A kenyereket tedd egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsold meg enyhén olívaolajjal. 180 fokos sütőben süsd aranybarnára.
Aprított bazsalikommal megszórva és olívaolajjal meglocsolva tálald.