Könnyű nyári tésztaétel.

A corteccia fakérget jelent. Azért kapta ez a hosszúkás, közepén kis mélyedéseket tartalmazó tészta ezt a nevet, mert hasonlít egy fakéreg egyenletlen felületéhez.
A Dél-olaszországra jellemző formát főként darabos szószokhoz készítik, mert a mélyedésekben jól meg tudnak ülni a zöldségek, vagy a hús darabok. De a pestot, vagy a paradicsomos mártást is felveszi. Én most ez utóbbit készítettem hozzá, így igazi nyári ebédet varázsoltam.

Hozzávalók
∼2 főre∼

170 g durum tésztaliszt
80 g víz
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
fél chili
2 dl passata

Elkészítés
A durumlisztet mérd ki egy tálban, majd keverd össze a vízzel. 8-10 perc alatt gyúrj egy rugalmas, homogén tésztát. Darabold fel, formázz belőle fél ujjnyi vastag hurkátkat, majd vágd fel 5 centis darabokra. A mutató-, középső- és gyűrűsujjaddal minden tésztadarab közepébe nyomj egy kis mélyedést. Így a tészta több szószt tud felvenni (videót erről az Instagram oldalamon a házitészta highlight-ban találsz). Lobogó, sós vízben 3-4 perc alatt főzd ki.

A hagymákat aprítsd fel, egy serpenyőben hevíts olajat és futtasd meg rajta őket. Add hozzá a felkarikázott chilit, majd öntsd fel a passataval. Néhány percig főzd, végül add hozzá a felaprított petrezselymet is. Ha elkészült a szósz, forgasd bele a kifőtt tésztát, aprított petrezselyemmel megszórva tálald.