Gyors leveles tésztás spárga.

Az anyukám múlt hétvégén megkérdezte, hogy nem csinálnék-e neki valamit spárgából, mert látta, hogy a piacot már elárasztotta a zöld és fehér spárga. Azóta kapott rá ő is az ízére, mióta pár éve egy családi grillezésre vittem spárgát is.
Az elkészítést mindig rám szokta bízni, én meg meglepem újabb és újabb receptekkel. Most egy leveles tésztás tart-ot sütöttem neki. 
Főétel (mondjk vacsora), de akár köret is lehet sült hús mellé.

Hozzávalók

1 csomag konyhakész leveles tészta
1 csomag spárga
1,5 dl görög joghurt
kevés citromlé
só, bors
1 vízzel felvert tojás a kenéshez

Elkészítés
A görög joghurtot keverd össze néhány csepp citromlével, sóval és borssal.
A spárga fás szárát törd le, mosd meg és töröld szárazra. 
Egy magas falú tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd a leveles tésztával (a szélei ki fognak lógni). Kend meg az ízesített görög joghurttal, majd rendezd el rajta a spárgát. A széleket hajtsd vissza, kend meg tojással.
180 fokos sütőben süsd aranybarnára.