Egy különleges ízpáros.
Maradékmentésnek indult, mert lapult a hűtőben egy kevés mascarpone, amiből nagy dolgokat már nem lehetett készíteni, de annyira finom lett, hogy azóta már többször megcsináltam. A legjobb, hogy 5 perc alatt össze lehet dobni, se sütni, se hűteni nem kell. Egy grillparty végén tökéletes desszert.
Hozzávalók
∼4 főre∼
200 g mascarpone
1 dl tejszín
4-5 evőkanál porcukor
1/2 teáskanál vanília kivonat
250 g eper
4 evőkanál balzsamecet
Elkészítés
Az epret pucold meg, darabold fel. Szórd meg 1-2 kanál porcukorral, majd a balzsamecettel. Hagy állni egy kicsit.
Addig a mascarponét keverd habosra 2-3 evőkanál porcukorral és a vanília kivonattal, majd lágyítsd egy kicsit a tejszínnel.
A krémet kanalazd poharakba, majd halmozd rá a balzsamos epret.