Kerti grillezés nem maradhat el nélküle.
Remélem, a hétvégi napsütés itt marad velük, így a grillezős bulik is beindulhatnak végre. Bármit is készítsek a grillen, egy dolog nem hiányozhat az asztalunkról: az amerikai káposzta saláta. Ugyan olyan jól illik a hamburger, a grillezett hal, a tarja, a csirkeszárny mellé, mint a fűszeres parázskrumpli, amit ilyenkor szintén fasznénen sütök meg. A húsok/halak füstös ízét jól kiegészíti az édes, majonézes salátaöntet, mert igen, én ehhez édesen készítem a majonézt.
Hozzávalók
1 közepes fej káposzta
5 szál répa
1 fej vöröshagyma
1 tojás sárgája
1/2 teáskanál mustár
1-2 teáskanál citromlé
só, bors, porcukor
kb. 1 dl napraforgó olaj
2 dl tejföl
Elkészítés
A zöldségeket tisztítsd meg, a káposztát és a répát reszeld le, a vöröshagymát vágd nagyon apróra. Tedd egy tálba sózd meg kicsit.
A majonézhez a tojás sárgáját keverd ki a mustárral, majd lassan, folyamatos keverés mellett csurgasd hozzá az olaj felét. Ha felvette a tojás az összes olajat, ízestísd sóval, borssal és porcukorral (ízlés szerint), majd add hozzá az olaj másik felét szintén folyamatos keverés mellett. Ha a majonéz túl sűrű, nem elég krémes, adj még hozzá kevés olajat.
A kész majonézt keverd össze a tejföllel.
Ha a zöldség közben a sótól levet eresztett, öntsd le róla, majd keverd hozzá a majonézt.