Omlett és pirtós párosa.

A Pinterest egy rém hasznos és egyben addiktív felület. Nekem is számos táblám van, többek között recept és food styling ötleteket gyűjtök. Itt láttam egy videót arról, hogy a kenyér héját lehet használni ahhoz, hogy a tükörtojást szép, kerek formára lehessen sütni (ki kell vágni a kenyér belét kör alakban, a serpenyőbe tenni és a lyukba kell ütni a tojást). Nekem ehhez van egy szilikon formám, viszont ez a videó ötletet adott ahhoz, hogy ötvözzük egy ételben az omlettet és a pirítóst. Mivel egyszerre készül, nem kell azzal sakkozni, mikor is indítsuk el a kenyérpirítót, hogy ne hűljön ki a kenyér, mire elkészül az omlett. 🙂 Igazi fullos ki reggeli lesz belőle.

Hozzávalók
∼2 főre∼

2 nagy szelet kenyér
3 tojás
1 paprika
2 szál újhagyma
1 marék reszelt sajt
só, bors

Elkészítés
A kenyerek belét a héjától kb. fél centire vágd ki. 
A zöldségeket szeleteld fel. A tojást üsd egy tálba, villával verd fel, majd add hozzá a zöldségeket és a sajtot. Sózd, borsozd, keverd össze. 
Egy serpenyőt hevítsd fel, majd tedd bele a lyukas kenyereket. A lyukba öntsd bele a tojásos masszát. A kenyér kivágott belét illeszd vissza a lyukra, nyomkodd bele kicsit a tojásba. Süsd így a kenyeret 2-3 percig. Kend meg vajjal a kenyér tetejér, majd fordítsd meg és ezt az oldalt is süsd meg pár perc alatt. 
Paradicsommal, vagy vegyes zöld salátával tálald.