Könnyű tavaszi desszert.
Maradékmentésként készült ez a desszert, mert volt egy fél doboz nyitott ricottám. Annyira jól sikerült, hogy azóra már többször elkészítettem. Most épp eperrel, de bármilyen szezonális gyümölccsel és a hozzájuk passzoló ízvilággal variálható.
Hozzávalók
∼2 pohárhoz∼
250 g ricotta
4 evőkanál porcukor
12evőkanál rózsavíz
4 rúd babapiskóta
10-12 nagy szem eper
kevés tej
Elkészítés
A ricottát keverd habosra a porcukorral és a rózsavízzel. Az epreket mosd meg és távolítsd el a szárát. Néhány szem epret tegyél félre a díszítéshez, a többit turmixold le.
A babapiskótát mártsd a tejbe, majd fektesd a poharak aljára. Kanalazz rá keveset az eperpüréből, majd töltsd fel a ricottás krémmel. A tetejére kanalazd a maradék eperpürét.
Díszítsd eperszeletekkel.