Saláta melegen, ebédre.
Nektek megvan a Jamie belevág (Jamie does) sorozat? Én imádom. A kedvenc részem, amikor Andalúziában jár. Hm… nem is értem, miért…. 😀
Amióta először láttam ezt a részt, a gazpachot csak úgy készítem, ahogy ő, és ez a saláta is toplistás kaja lett. Sokszor összebodom, és tenném még többször, de a szűk keresztmetszet a chorizo. Sajnos nem mindig kapni, másik kolbásszal pedig nem az igazi, ugyanis a chorizo íze teljesen más, mint a magyar kolbászoké. Azonban ha hozzájutok – egy biztos forrás a Lidl, ahol spanyol napok alkalmával mindig van – biztos, hogy egy részéből ez a saláta lesz.
Hozzávalók
∼2 főre∼
fél szál chorizo
2 gerezd fokhagyma
4 paradicsom
2 szál újhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
3-4 kanál krémes kecskesajt
olívaolaj, vörösborecet, só
Elkészítés
A chorizot darabold fel, majd kevés olívaolajon pirítsd meg, ha kiengedte a zsírját és illatozni kezd, add hozzá a fokhagymát, és pirítsd ropogósra. Ha színt kapott locsold meg, kevés vörösborecettel, és zárd el a lángot a serpenyő alatt.
Közben darabold fel a paradicsomokat, az újhagymát karikázd, a petrezselymet pedig aprítsd fel. Keverd őket össze egy tálban olívaolajjal, vörösborecettel és sóval. Utána add hozzá a még meleg sült kolbászt a levével együtt. Keverd össze, a tetejére pedig kanalazz a kecseksajtból.