Zöldborsó helyett mexikói zöldséggel.

A magyar konyha elkötelezett képviselői, most biztos megköveznek, mert az alábbi ételt brassóinak merem hívni. Mentségemre szóljon, hogy tényleg annak készült. DE! Te is jártál már úgy, hogy elkezdtél főzni, és közben vetted észre, hogy nincs minden hozzávaló, amire szükséged van, így módosult az étel? Én pont így jártam most a brassóival. Utolsó lépésként, amikor a zöldborsót kellett volna a már kész húshoz adni, akkor vettem észre, mégsincs még egy csomag zöldborsó a fagyasztóban, hiába hittem azt. Találtam helyette mexikói zöldségkeveréket, így azt használtam. Szóval ezért a hamis brassói elnevezés. 

Hozzávalók
∼2 főre∼

350 g sertés comb
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl húsalaplé
15 dkg mexikói zöldségkeverék
só, bors, olaj, liszt

Elkészítés
A húst tisztítsd meg, és kockázd fel. Sózd, borsozd és forgasd meg lisztben. Egy forró serpenyőben kevés olajon pirítsd meg minden oldalát. Szedd ki, és tedd félre.
A serpenyőbe most mehet az apróra vágott hagyma és fokhagyma (ha kell kicsi olaj is), amikor színt kaptak, tedd hozzá a húst, és forgasd át. Öntsd fel a húsalaplével, fedő alatt főzd puhára 35-40 perc alatt. Néhányszor keverd meg, és ha nagyon elfő a leve, pótold kevés vízzel. Amikor a hús megpuhult, add hozzá a zöldségkeveréket, és főzd össze.
Sült krumplival tálald.