Ázsiai ihletésű egytálétel.

Szeretem a gyorsan és egyszerűen elkészíthető ételeket, amikkel mégis nagyszerű ízeket érhetünk el. Ahhoz, hogy felbodjunk egy húst, néha csak pár ízben gazdag hozzávaló kell, amiből pác készülhet. Ha ebben időzik a hús, már néhány óra után fantasztikus íze lesz, de persze minél tovább fürdik a pácban, az ízek annál intenzívebben lesznek. 
Hétköznap is szoktam ilyen húsokat sütni, de ha vendégek jönnek is tökéletes. Csak előző este bepácolom a húst, másnap pedig frissen kisütöm. Mindenki imádja.  

Hozzávalók
∼2 főre∼

fél csirkemell filé
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál méz
1 gerezd fokhagyma
fél ujjnyi friss gyömbér
1 narancs reszelt héja és leve
1 teáskanál szezámmag
újhagyma a tálaláshoz

Elkészítés
A csirkét tisztítsd meg és csíkozd fel ujjnyi vastag darabokra.
A szójaszószt, keverd össze a szezámolajjal és a mézzel. Reszeld bele a fokhagymát és a gyömbért, majd a narancs héját. Add hozzá a narancs kicsavart levét is, és keverd össze. Forgasd bele a csirkecsíkokat és tedd egy órára, vagy akár egész éjszakára a hűtőbe. 
Forró serpenyőben süsd meg a csirkét a páccal együtt. Ha már szépen megsült, szórd rá a szezámmagot, forgasd össze. 
Rizzsel és felkarikázott újhagymával megszórva tálald.