Könnyű vasárnapi ebéd.

A csontos csirkecomb bőre alá sokféle finomságot lehet tölteni, egyik kedvencem a gombával készül. A gyerekkoromat idézi, mert ez volt az első étel, aminek az elkészítésében segíthettem a anyukámnak. A tölteléket összekutyulni, majd betömködni a bőr alá tényleg gyerekjáték. Amióta pedig sütőzacskót használok a combok megsütéséhez,  már a süzés is az. 🙂

Hozzávalók
∼4 főre∼

4 db csirke felsőcomb
150 g gomba
2 szelet száraz kenyér
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tojás sárgája
4 kisebb szelet szalonna
kb. 1 dl tej
só, bors, majoranna

Elkészítés
A kenyereket áztasd be, hogy teljesen megpuhuljanak, és pépesek legyenek.
A gombát és a vöröshagymát pucold meg, majd aprítsd fel. Tedd őket egy tálba, add hozzá a tojás sárgáját, majd a kenyérpépet úgy, hogy kinyomkodod belőle a felesleges folyadékot. Fokhagyma nyomón nyomd bele a fokhagymát, sózd, borsozd és ízesítsd majorannával. Kézzel jól dolgozd össze. 
A csirkecombokat tisztítsd meg, töröld szárazra, majd a bőre alá töltsd be a gombás masszát. A bőr alá dugd a szalonnát is. A csirke minden oldalát dörzsöld be sóval és borssal, majd tedd őket egy sütőzacskóba. Tedd tepsire, és süsd 160 fokon 40-45 percig, hogy a hús annyira omlós legyen, hogy leváljon a csontról. Nyitsd ki a sütőzacskót, és tedd vissza 10 percre, hogy a csirkék bőre megpirulhasson.
Rizibizivel tálald.