Ínyenceknek szuper ajándék Karácsonyra.

Gyerekkoromban nem szerettem a mustárt, de ahogy megjelentek a különböző ízesített mustárkrémek, a mézes mustár, a magos mustárok, kezdtem megkedvelni. Természetesen ezek otthon is elkészíthetők, néhány alap hozzávaló után olyan ízesítést keverünk bele, amilyet szeretnénk. A legegyszerűbb a mézes mustár, amit én is készítettem, de a méz helyett használhatunk ananász, vagy mangó krémet, különböző fűszereket (rozmaring, kakukkfű), vagy akár egy kis olvasztott csokit is.

Hozzávalók
∼2 dl-es üveghez∼

50 g őrölt fehér mustármag
50 g őrölt barna mustármag
1,5 dl fehérbor ecet
1/2 citrom leve
1/4 vöröshagyma apró kockákra vágva
2 csipet morzsolt tárkony
1/2 teáskanál só
1/2 mokkáskanál fahéj
1/2 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1/2 mokkáskanál őrölt szerecsendió
3 evőkanál méz

Elkészítés
Keverd össze a mustármagokat egy üvegtálban, majd add hozzá a citromlevet és a borecetet. Jól keverd el, majd takard le, és hagyd állni legalább egy éjszakát. Keverd át, add hozzá a többi hozzávalót és jól dolgozd össze. 
Tedd az elkészített mustárt egy tiszta üvegbe, zárd le, és hagyd érni, sötét, hűvös helyen 2 hétig. Utána már ajándékozható is. 
Felbontás után, hűtőben akár 3-4 hónapig is eláll.