Omlós hús, pikáns mártás.

Nagyon szeretek ragukat készíteni, mert csak össze kell dobni egy lábosban, majd kis lángon elrotyog magában, amíg kész nem lesz. Azt, hogy mivel fűszerezzük, mindig variálhatjuk. A marhahúshoz én most gyümölcsöket választottam. Tavaly karácsony táján láttam az angol Herbert Brothers egyik műsorát. A Tom és Henry hentes családból származik, de a pék mesterséget is kitanulták, így elképesztő fogásokat készítenek. Ők adták az ötletet ahhoz, hogy a marhát különböző gyümölcsökkel kombináljam. Biztos, hogy nem először készítettem, mert isteni lett.

Hozzávalók
∼2 főre∼

400 g marha comb
0,5 dl konyak
0,5 dl víz
1 marék aszalt vörösáfonya
2 evőkanál darabos meggy jam
só, bors, rozmaring, olajó

Elkészítés
A húst szeleteld fel, majd egy forró serpenyőben kevés olajon süsd le mindkét oldalát. Öntsd fel a konyakkal, nagy lángon hagyd, hogy az alkoholtartalma elillanjon. Ekkor add hozzá a vizet is, az áfonyát, a jam-et. Sózd, borozd, és ízesítsd rozmaringgal. Fedő alatt, kis lángon főzd 2-3 óra alatt puhára.
Főtt, vajon átforgatott burgonyával tálald.