Szuper ajándék süti imádóknak.
A gasztroajándék menő. Én évek óta saját készítésű, tartós gasztroajándékokat adok a barátaimnak. Rengeteg dolgot készíthetünk a konyhában, így nem csak attól lesz személyes a meglepetés, mert magunk csináltuk, hanem attól is, hogy mindenkinek olyat adhatunk, ami a legjobban illik hozzá, az ízléséhez. Az üveges brownie-val meglephetjük a kevésbbé gyakorlott háziasszonyokat is, mert nagyon könnyű elkészíteni a desszertet az üvegben összeállított alapanyagokból.
Hozzávalók
160 g liszt
400 g barnacukor
150 g jó minőségű csoki
2 marék perec
1 literes csatos üveg
Az ajándékozottnak kell beszereznie
225 g vaj
4 tojás
Elkészítés
Az üveget tisztítsd ki, majd ha dekorációt készítenél rá, először azt készítsd el. Én az üveg felső harmadát betekertem vékony spárgával, időnként nyomtam rá egy kis ragasztót, hogy tartson. Egy szalagból masnit készítettem, ráragasztottam egy aszalt narancs szeletre, majd felragasztottam az üveg tetejére.
Ha a dekorációval készen vagy, kimérheted a száraz hozzávalókat az üvegbe. Alulra kerül a liszt, rá a barnacukor, a csoki, majd a perec.
Ezután írd meg az elkészítést:
A csokit gőz fölött olvaszd fel 225 g vajjal. A cukrot keverd habosra 4 egész tojással. Először add hozzá a megolvasztott csokit, majd a lisztet és keverd össze. Öntsd a masszát egy szögletes magas falú tepsibe, és tedd 180 fokos sütőbe. 10-15 perc után, ha már kicsit megszilárdult a teteje, vedd ki, és rendezgesd el a tetején a pereceket. Így mehet vissza a sütőbe tovább 10 percre. Akkor jó, ha a teteje már ropogós, de a közepe még ragacsos.
A kézzel írt receptet hozzátűzheted az üveghez, így kerülhet a fa alá ez az isteni brownie.