Olaszos ízek.

A gorgonzolát eddig olasz ételekhez, főként tésztákhoz használtam, van egy isteni penne receptem, amit most láttam, hogy még nem is osztottam meg veletek. És most sem fogom, mert valami mást készítettem a gorgonzolából. 
A héten egy rendezvényen dolgozom, ezért olyan kajákat kell csináljak, amiket el tudok vinni magammal, és még melegíteni sem kell. A töltött leveles tészta erre tökéletesen alkalmas. De a jól bevált pizzás, virslis és pestos verziók helyett most valami újat csináltam. Csak, hogy ne legyen unalmas. 😀

Hozzávalók
∼6 darabhoz∼

1 adag leveles tészta
100 g gorgonzola
50 g vaj
1 marék dió
só, bors, oragano
1 tojás a kenéshez

Elkészítés
A diót pirítsd meg, majd aprítsd fel. A gongornolát aprítsd fel, majd nyomkodd össze egy villával és keverd ki a vajjal. Add hozzá a diót, ha szükséges sózd, ízesítsd borssal és oreganoval. 
A leveles tésztát tekerd ki, vágd fel 6 téglalapra. Mindegyiknek a közepére egy csíkban halmozz a töltelékből. A tészta szélét srégen vágd be, majd így hajtogasd egymára. A tetejét kend meg felver tojással, és tedd a 180 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre.