Magyar és arab konyha találkozása.

Az első kaják egyike, amit gyerekként készítettem. Csak akkor a szüleim által vásárolt konzerv lecsót használtam hozzá, most azonban már abból készítem, amit én teszek el. Roppant egyszerű, gyors és finom, és felbodja a sima lecsót, ha az ember kicsit tartalmasabb ételre vágyik. 

Hozzávalók
∼2 főre∼

4 szelet karaj
500 g lecsó konzerv
1/2 bögre kuszkusz
só, bors, olaj, vízó

Elkészítés
A karajról távolítsd el a zsírt, kicsit ütögesd meg az öklöddel, hogy a rostjai fellazuljanak – nincs klopfolóm, ezért ezt a módszert használom – majd sózd és borsozd. Kevés olajon hirtelen süsd le a hús mindkét oldalát. Add hozzá a lecsót, ha nincs sok leve kevés vizet is, és fedő alatt főzd 25-30 percig, hogy a hús megpuhuljon. Utána add hozzá a kuszkuszt és egy bögre vizet, és főzd további 10 percig, hogy a kuszkusz is bedagadjon. A végén sóval és borssal ízesítsd, ha szükséges. Tejföllel és petrezselyemmel megszórva tálald.