Gyerekkorom kedvence.
Manapság nem divatos rántott ételeket készíteni, mondván, hogy olajban sütni egészségtelen. Akár az, akár nem, imádom a rántott zöldségeket: a cukkinit, a karfiolt, na és a gombát. Főleg, ha a gomba töltve van juhtúróval. A hét elején, szép, nagy gombákat kaptam a piacon, ami adta magát, hogy megtöltsem és kirántsam.
Hozzávalók
∼2 főre∼
300 g gomba
150 g juhtúró
liszt
tojás
prézli
olaj
Elkészítés
A gombák szárát távolítsd el, és húzd le a héját. A juhtúróval töltsd meg a kalapokat: jól nyomkodd bele, hogy a túró teljesen kitöltse. Lisztbe, tojásba, majd prézlibe forgatva panírozd ki.
Forró olajban néhány perc alatt süsd meg.
Petrezselymes rizzsel és majonézzel kínáld.