Puha muffin sajtkrémes töltelékkel.
Nyáron blogger barátnős, ötletelős napot tartottunk az év egyik legmelegebb napján. Bea gigászira nőtt fügebokra alatt húztuk meg magunkat a nap elől, majd előkerült egy kis bor, szóda és egy paradicsomos finomság is: leveles tészta tele paradicsommal.
Azóta motoszkál bennem, hogy az annyira imádott caprese salátát (ugye, megvan: paradicsom, mozzarella, bazsalikom) tésztába csomagolom és megsütöm. Csak azért váratott majd 2 hónapot magára a dolog, mert most jutottam oda, hogy pestót csináljak. Na, nem mintha ez annyira nehéz lenne, csak a bazsalikom mindig elfogyott, mire eszembe jutott, hogy tulajdonképpen pestóhoz vettem. 😀
Most sikerült nem letépkedni a bazsalikom leveleit erre, meg arra, hanem leszüretelni, mozsárba tenni fokhagymával, parmezánnal és fenyőmaggal, majd pestót készíteni belőle.
Hozzávalók a muffinhoz
∼12 darabhoz∼
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 púpozott teáskanál pumpkin pie fűszerkeverék
2 tojás
100 g nádcukor
80 ml olaj
350 g sütőtök püré
Elkészítés
A muffinhoz keverd össze egy tálban a lisztet a sütőport és a fűszerkeveréket.
Egy másik tálban kézi habverővel keverd krémesre a tojást a cukorral. Add hozzá az olajat, végül pedig a sütőtök pürét. Apránként keverd bele a lisztet, dolgozd simára.
Hozzávalók a töltelékhez
100 g sajtkrém
2 teáskanál porcukor
1/4 narancs leve
Elkészítés
A krémhez keverd ki a sajtkrémet a porcukorral és narancslével.
A muffinformát béleld ki papírral, töltsd meg őket félig a sütőtökös tésztával. Tegyél a közepükre egy kis kupacot a krémből, majd borítsd be a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd készre.
Kihűtve uzsonnára, vagy reggelire kínáld.