Az igazán ropogós bőrű sült csirke titka a jó sok vaj. 

Julia Child nem véletlenül volt a vaj nagy rajongója. A hús bőre extra ropogós, íze pedig teljesen más lesz, mint az olajtól.
Ilyenkor ősszel szeretek csirkét egyben sütni. Eddig általában sütőzakcsóban készítettem, és csak a végén pirítottam meg a bőrét, most azonban előkaptam azt a grillcsirke sütő formát, amit pár éve a barátnőimtől kaptam. Eddig a formát csak koszorú alakúra font kalácsok sütéséhez használtam – pont akkora a tál, hogy szépen belefér, és megtartja a formáját a kalács – de most a csirkével is remekül debütált. Alacsony hőfokon lassan sütve csodás ropogós csirkét sütöttem benne. 

Hozzávalók

1 bébi csirke – kb. 2 kg
3-4 evőkanál vaj
1 citrom
só, bors, rozmaring

Elkészítés
A csirkét mosd meg, és töröld szárazra. A bőrét jól dörzsöld be a vajjal, majd sóval, és borssal. Tedd egy tepsibe, vagy húzd fel egy grillcsirke sütő rúdra. A csirke belsejébe tegyél egy egész citromot (ha rúdra húzod darabolva tudod beletenni) és néhány szál rozmaringot, majd kívül is tűzdeld meg a fűszerrel: tegyél a szárnya alá és a combokhoz. Tedd a csirkét 160 fokra előmelegített sütőbe. Egy-másfél óra alatt süsd puhára, a bőrét pedig ropogósra úgy, hogy fél óránként kiveszed és meglocsolod a kisült lével.
Köretnek készíts hozzá sült zöldségeket/gyümölcsöt. Darabolj fel sárgarépát, céklát, krumplit és almát, majd tedd egy tepsibe. Sózd, locsold meg olívaolajjal, és 20 perc alatt süsd meg. Tálalás előtt locsold meg kevés balzsamecettel.