Egészben sült karaj rozmaringgal és zöldségekkel.
A rozmaring az egyik kedvenc fűszerem. Imádom, hogy a mediterrán országokban a rozmaringot sövényként ültetik, hatalmas bokorrá nő, az illata meg egy egész környéket beborít.
Cserepes rozmaringot mindig tartok itthon, mert a legjobb a friss ágakat használni a főzéshez. Így lesz igazán illatos és aromás az étel.
Hozzávalók
∼6-8 főre∼
1,5 kg csontos, bőrös karaj
4 ág rozmaring
6 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4 fej krumpli
só, bors
olaj
Elkészítés
A karaj bőrét egy kés hegyével, vagy pengével keresztben írdald be. Jól dörzsöld be a húst sóval és borssal.
A húst 2 helyen szúrd át, és a lyukba tegyél 1-1 rozmaring ágat, majd a beírdalt bőrbe is nyomkodj bele 2 szálat. Dobd mellé a megpucolt és feladarabolt zöldségeket
A karajt tedd egy tepsibe, locsold meg olajjal és önts alá kevés vizet. Letakarva süsd, 40-45 percet, hogy a hús megpuhuljon, majd süsd további 10-12 percet, hogy a bőre ropogósra süljön.