Gyors egytálétel.

Egy csapatépítőt szerveztem pár éve, melyen indiai menüt készítettek a csoportok. Akkor ismerkedtem meg a garam masala fűszerkeverékkel, ami India ikonikus fűszere.
Többek között fahéj, szerencsendió és szegfűszeg van benne, amit ők nem sütemények készítéséhez használnak, hanem húst fűszereznek vele. Ettől az ételeknek kicsit édeskés, karakteres íze lesz, amit savanykás és csípős ízekkel ellensúlyoznak. Ezek most mind megjelennek ebben a húsgombócban, amit Anyukámnak készítettem szülinapjára. 😀

Hozzávalók
∼2 főre∼

400 g sertés darált hús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ujjnyi friss gyömbér
1 csokor koriander
1 doboz kókusztej
fél lime leve
2 teáskanál garam masala fűszer
2 teáskanál kurkuma
1 csipet chilipehely
só, kókuszolaj

Elkészítés
A darált húst gyúrd össze a garam masala-val, 1 teáskanál kurkumával és sóval. Formázz belőle diónyi gombócokat és egy serpenyőben kókuszolajon pirítsd meg minden oldalukat.
Ha kész a hús, tedd félre. A serpenyőbe, ha szükséges, tegyél még kókuszaolajat, és pirítsd meg rajta a felaprított hagymát, és fokhagymát. Pár perc után reszeld hozzá a gyömbért, és pirítsd őket össze. Öntsd fel a kókusztejjel, fűszerezd kurkumával, sóval és chilipehellyel, majd a felapírott koriander levéllel és a lime levével. Forrald össze, majd tedd bele a gombócokat. Kis lángon 20-25 perc alatt főzd készre.
Rizzsel tálald.