Egytálétel szikkadt kenyérből.

Az olaszok aztán tudják, hogyan hasznosítsanak minden alapanyagot, még akkor is, ha az maradék, vagy már önmagában nem fogyasztható. A megmaradt ételetből azok kombinálásával készítenek újat, a száraz kenyérből pedig levest főznek, vagy összedobnak egy salátát. Ez utóbbit a legtöbbször húsmentesen fogyasztják, hiszen a maradékokból való főzést a szegénység hívta életre Olaszországban. Én azonban teszek bele húst is, most éppen kacsamellett sütőttem hozzá, de fűszeres karajjal, maradék grillcsirkével, vagy steak-kel is elkészíthető.

Hozzávalók
∼2 főre∼

200g hús
4 kápia paprika sütve
2 marék olívabogyó
1/2 szikkadt baguette
olívaolaj, balzsamecet

Elkészítés
A paprikákat 200 fokos sütőben süsd addig, míg kicsit megfeketedik a héjuk. Tedd őket egy tálba, takard le, így könnyebben le tudod majd húzni a héjat. Ha kihűlt, pucold meg, távolítsd el a magokat, és csíkozd fel. Locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre.
Ha nem maradék húst teszel a salátába, fűszerezd be a húst, és süsd meg. Én a kacsa bőrét beírdaltam, majd sóval és borssal ízesítettem, forró 

serpenyőben, először a bőrével lefele, majd a másik oldalán sütöttem 8-8 percig. A kacsára egy fedőt és egy nehezéket tettem, így szép kérget kapott.
Ha elkészült a hús, pihentesd néhány percig, majd csíkozd fel.
Ha maradék húst használsz, csíkozd fel, vagy tépkedd szálaira. 
A baguette-t vágd kockákra, majd egy száraz serpenyőben pirítsd meg. Tedd egy salátás tálba, locsold meg olívaolajjal és balzsamecettel, keverd össze. Add hozzá a paprikát (az olajjal együtt), a húst és a felezett olívabogyót. Jól keverd össze. Ha a kenyér beitta az olajat és az ecetet, locsold meg velük újra.