Jó lezárása egy grill partynak.

Dinnye, feta és fűszerek. Elsőre furcsán hangozhat, de isteni parti kaja. A nyaralásunk minden reggel és este ettem görögdinnyét, mert ezt kínálták desszertnek. Persze, én volt, hogy belecsempésztem a salátába az uborka, a paradicsom és a hagyma mellé, hogy feldobjam kicsit. Ez ihlette azt a nyársat, amit már itthon készítettem, azt a tzatziki fűszert felhasználva, amit Ciprusról hoztam.
A fűszerkeverék egyébként könnyen elkészíthető: 1 rész fokhagymapor, 1 rész só, 2 rész kapor, 2 rész, oregano, 2 rész petrezselyem. Ez az általam hazahozott fűszer alapján készített saját recept.

 

Hozzávalók

görögdinnye
feta sajt
tzatziki fűszer

Elkészítés
A görögdinnyét és a fetát is kockázd fel nagyából egyforma darabokra. Egy nyársra húzd fel őket váltogatva: 4-5 kocka dinnyét, és 3-4 kocka fetát. Tedd egy tálra, majd szórd meg a fűszerrel.