Vajas és roppanós egyszerre. 

Keksz imádó vagyok, a legjobban azokat a kekszeket szeretem, akik kívül roppannak, de belül krémesek, lágyak. A mogyoróvajas keksz pedig pont ilyen a sok zsiradéknak köszönhetően. 
A héten nyaralni megyünk ezért egy jó nagy adaggal sütöttem, papírzacskóban pedig megy majd a bőrödbe. Jól jön a strandon napközben. 🙂
A nagyon jól bevált keksz receptemet használtam most is, kiegészítve kétféle (krémes és darabos) mogyoróvajjal.

Hozzávalók
∼20-25 darabhoz∼

150 g vaj
60 g nádcukor
225 g liszt
7 g sütőpor
1 tojás
egy csipet só
200 g mogyoróvaj

Elkészítés
Minden hozzávalót tegyél a robotgép keverőtáljába, és a lapos fejjel dolgozd össze a tésztát. Ha összeállt, formázz belőle diónyi golyókat. Tedd  sütőpapírral kibélelt tepsire, majd vizes kanállal lapogasd el őket. A kekszek tetejét lisztbe mártott villával, vagy sütipecséttel díszítheted. 
200 fokos sütőben 10 perc alatt süsd készre. Rácson hagyd kihűlni.
Sütis dobozban 1-2 hétig eláll.