Hagyományosan sertés hús, borsó és krumpli keveréke. Szerintem tökéletes hármas.

Nem egy tipikus nyári étel, de annyira megkívántam a brassóit múlt héten.
Amúgy az nálam mindig is egy dilemma, hogy mennyire kövessem a blogon a trendeket. Az magától értetődik, hogy aktuálisnak kell lenni és például nem nyáron posztolni a karácsonyi sütiket (bár én ismerek olyat, akinél szinte egész évben karácsony van), de az már koránt sem annyira kézenfekvő, mennyire kell belemenni a posztversenybe. Lehet-e, érdemes-e nyáron nem egy tipikus nyári ételt posztolni.
Hát, most nem agyaltam túl. Elkészítettem, mert nyáron is szeretem. Ráadásul volt még a mélyhűtőben anyukám kolléganőjétől kapott zöldborsó a mélyhűtőben, na meg egy szép darab sertéscomb, így semmi nem tántoríthatott el attól, hogy elkészítsem. Nektem pedig elhoztam a receptet. 

Hozzávalók
2 személyre∼

40 dkg sertés comb
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 dl húsalaplé
2 nagy marék zöldborsó
só, bors, olaj, liszt

Elkészítés
A húst tisztítsd meg, és kockázd fel. Sózd, borsozd és forgasd meg lisztben. Egy forró serpenyőben kevés olajon pirítsd meg minden oldalát. Szedd ki, és tedd félre.
A serpenyőbe most mehet az apróra vágott hagyma és fokhagyma, amikor színt kaptak, tedd hozzá a húst, és forgasd át. Öntsd fel a húsalaplével, és fedő alatt főzd puhára 30-35 perc alatt.

Néhányszor keverd meg, és ha nagyon elfő a leve, pótold kevés vízzel. Ha a hús megpuhult, add hozzá a zöldborsót. Ha frisset, vagy konzervet használsz, csak 1-2 percig hagyd a tűzön, hogy a borsó is átmelegedjen, ha mirelitet, akkor kicsit több időre lesz szükség.
Sült krumplival tálald.