Rántott tökfélék és saláta.
Tudom, hogy olajban sütni nem a legvidámabb dolog nyáron, és vannak, akik alapból nem szeretik, de hétévégén kicsit hűvösebb volt, és valljuk be a rántott ételek finomak. Lehet úgy is sütni, hogy az ételek nem tocsognak az olajban, a sütéshez használhatsz például kókuszolajat, amiből elég csak egy-két ujjnyi.
Gyerekkoromban csak rántva voltam hajlandó megenni a tököt, a cukkínit és a patiszont. Ezek közül a cukkinit már sokféle módon el szoktam készíteni, de a másik két zöldség csakis rántva az igazi nekem. Ezért nincs olyan nyár, hogy ne készüljön rántott tök és patiszon, hozzá pedig rizssaláta, ahogy régen is.
Azt gondolom, nem kell részleteznem, hogy kell zöldséget rántani. de egy trükköt azért megosztok veletek: azzal szoktam feldobni a panírt, hogy a tojást nem csak sózom, hanem valamilyen fűszerkeverékkel (zöldfűszerek, bbq fűszer) ízesítem. A rizssaláta recepjét viszont elhoztam nektek.
Hozzávalók
∼2 főre∼
1 dl rizs
1 paprika
2 paradicsom
Az öntethez: víz, cukor, ecet
Elkészítés
A rizst főzd meg, hagyd kihűlni. Az öntethez 2 dl vízhez adj 2-3 evőkanál cukrot, melegítsd össze úgy, hogy elolvadjon a cukor. Apránként adj hozzá annyi ecetet, hogy egy kellemesen savanykás öntetet kapj. Hagyd ezt is kihűlni.
A paprikát és a paradicsomot karikázd fel, tedd egy tálba, majd keverd össze a rizzsel. Öntsd rá az ecetes levet – csak annyit, hogy épp ellepje – majd tedd a hűtőbe néhány órára, hogy jól lehűljön.