Egyszerű keksz levendulával.

Már évek óta hagyomány nálunk, hogy levendula virágzáskor elmegyünk Tihanyba levendulát szedni. Ugyan tavaly egy kicsit csaltunk, mert a Balatontól nem messze fekvő monoszlói levendula mezőn jártuk, de az nem volt annyira hangulatos, mint Tihany. Így idén oda tértünk vissza. Azért, hogy már az úton is a levendulára hangolódjunk, sütöttem egy adag levendulás kekszet.
Azért szeretem ezt a receptet, mert az ízesítése bárhogy variálható, és ha nem fogy el azonnal, egy fém dobozban hetekig eláll.

Hozzávalók
∼kb. 24 darabhoz∼

150 g vaj
60 g nádcukor
60 g fehér cukor
225 g liszt
1 tojás
egy nagy csipet szódabikarbóna
egy csipet só
2 teáskanál szárított levendula virág
1 nagy citrom leve és héja

Elkészítés
A hozzávalókat mérd ki a robotgép keverőedényében, majd a lapos keverő karral dolgozd össze a tésztát. Ha  összeállt, egy kanál segítségével formázz belőle kis golyókat, és tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Érdemes benedvesíteni a kezed a formázáshoz, úgy könnyebben fog menni. A tepsit tedd kb. 1 órára a hűtőbe, hogy a tészta kicsit megdermedjen. 
Ezalatt melegítsd fel a sütőt 200 fokra. A lehűlt golyókat rendezd el két tepsin úgy, hogy elegendő hely legyen közöttük, mert kicsit el fognak terülni. 

Tedd a sütőbe 8-10 percre, majd vedd ki és hagyd, hogy kihűljenek, és közben kicsit megszikkadjanak.