Fanyar szirup ételek ízesítéséhez.

valahol rebarbarás ételt lehetett kapni. Otthon feldolgozni a legritkábban tettem, mert nagyon fás az egyébként ugye ehető levélnyél. Jártam úgy, hogy kárba ment egy egész adag rebarbarás eperlekvár, mert akármennyire is alaposnak gondoltam a nyelek megtisztítását, mégis annyira fásak maradtak, hogy a „szálkáktól” élvezhetetlen lett a lekvár.
Nemrég azonban kitaláltam, hogyan cselezhetem ki a növényt. 🙂 Nem kell mást tenni, mint szirupot főzni belőle, és azt használni az ételek elkészítésekor. Mivel a növényt leszűrjük, nem kell a tisztításával sem bajlódni, az ízt a lényeg. 
Használhatod túrókrém, mascarpone, lekvárok, limonádék, sőt, akár húspácok ízesítésére.

Hozzávalók
∼kb. 3 dl-hez∼

500 g rebarbara
4-5 evőkanál cukor
víz

Elkészítés
A rebarbarát mosd meg és darabold fel. Tedd egy lábosba, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Add hozzá a cukrot és forrald fel. Ezután kis lángon főzd addig, míg a rebarbara teljesen szét nem fő, a víz pedig a felére sűrűsödik. 
Sűrű szűrőn, vagy gézlapon szűrd le, majd egy üvegben tedd a hűtőbe.