Eper és rózsa kombinációja egy pohárban.
Rózsavizet először az egerszalóki Shiraz hotelben kóstoltam, ahol ezzel meglocsolt almát, szőlőt, körtét hoztak délutáni snacknek. Sokan pacsulinak, vagy olyannak tartják az ízét, mint a szappan, de én nagyon megszerettem. Sokoszor ízesítek vele krémeket, lekvárokat, sőt még a chilis ételekhez is nagyon jól illik. Most eperrel párosítottam, amivel nagyon jól kiegészítik egymást.
Hozzávalók
∼8 pohárhoz∼
500 ml mascarpone
2 dl tejszín
3-4 evőkanál rózsavíz
2-3 evőkanál porcukor
500 g eper
Elkészítés
Az epret mosd meg, vágd le a zöldjét és turmixold össze. Tedd a hűtőbe, hogy egy kicsit megdermedjen.
Addig a tejszínt verd lágy habbá, a mascarponét pedig keverd össze a porcukorral és ízesítsd a rózsavízzel. Érdemes kanalanként hozzáadni, és közben kóstolni, hogy az ízlésünknek megfelelő dominanciát kapjon csak a rózsa íz. Ezután keverd bele a tejszínhabot is.
Vegyél elő poharakat és rétegezve oszd el bennük a krémet és az eperpürét. Legalább 2-3 órára tedd hűtőbe, de az sem árt neki, ha egy éjszakát pihen.
Eperszemekkel és rózsaszirmokkal díszitheted a kész krémet.