Jöhet egy laza(c) vacsora?
Füstölt lazacot általában akkor szoktam venni, ha bagelt sütök, mert az csak sajtkrémmel és lazaccal az igazi. Most viszont nem készül bagel, „csak” egy olivás kenyér, így a lazacból is egy habos krémet dobtam össze. Vacsi 10 perc alatt, ezt szeretem! 🙂
Hozzávalók
∼6 főre∼
400 g füstölt lazac
1 nagy pohár tejföl
1 citrom leve
bors
2 baguette
Elkészítés
A lazac nagy részét a tejföllel és a citrom levével tedd egy késes robotgépbe, és dolgozd össze, amíg habos nem lesz. A maradék lazacot csíkozd fel és keverd hozzá a géppel elkészített habhoz. Mivel a lazac sós, sózni nem kell, de egy kis borssal ízesítheted.
A baguetteket szeleteld fel, kend meg a lazac habbal. Paradicsommal díszítve kínáld.