Tavaszi vendégváró.

A spárga formája adja, hogy valamivel betekerjük, és úgy készítsük el. A baconös verziót azt hiszem, senkinek nem kell bemutatni, nekünk is az egyik kedvenc köretünk így tavasszal. Hétvégén azonban egy kis maradék leveles tésztából és spárgából ropit készítettem, amit nemcsak a gyerekek fognak szívesen ropogtatni, hanem vendégeket is kínálhatunk vele.

Hozzávalók

1 csomag konyhakész leveles tészta
1 csomag spárga
1 tojás felverve
nagyszemű só

Elkészítés
A spárgát mosd meg, töröld szárazra és távolítsd el a fás szárát. Ezt úgy tudod a legkönnyebben megtenni, ha a spárgát hajlítgatva megkeresed azt a pontot, ahol legkönnyebben eltörik. Most még annyira zsenge spárgát lehet kapni, hiszen a szezon elején vagyunk, hogy alig kell letörni a végéből. 
A leveles tésztát hajtsd ki, és csíkozd fel annyi részre, ahány szál spárgád van. A csíkokat tekerd szépen a spárgaszálak köré úgy, hogy a spárga feje kilógjon. Fektesd az így kapott ropikat egy sütőpapírral kibélelet tepsire. Kend meg a tésztát egy felvert tojással, majd szórd meg nagyszemű sóval. Tedd 15-20 prcre 180 fokos sütőbe.